Plecháč Bob a Chrontulienka

Detské oddelenie knižnice pripravilo 22.3.2024 v rámci Noci s Andersenom 2024 stretnutie a workshop Plecháč Bob a Chrontulienka s ilustrátorkou Hedvigou M. Gutierrez .
Hedviga Mihálik Gutierrez sa venuje predovšetkým knižnej a editoriálovej ilustrácii pre deti, ale aj dospelých. Ilustráciu stavia na digitálnom médiu a inšpiráciu čerpá z klasickej kresby a remeselnej grafiky. Vyštudovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave, odbor grafika a knižná ilustrácia pod vedením prof. Dušana Kállaya , akademického maliara. Za svoje ilustrácie získava množstvo ocenení z Bibiany – medzinárodný dom umenia pre deti v rámci  ocenenia Najkrajšia kniha Slovenska. Svoje práce vystavuje po celom Slovensku , Bienále ilustrácii, ale aj v zahraničí.
Pre 50 spáčov v rámci Noci s Andersenom 2024 pripravila veľmi zaujímavý a tvorivý wokshop Plecháč Bob a Chrontulianka. Plecháč Bob je kniha na ktorej sa podieľala nielen ako spisovateľ, ale aj ilustrátor. Je to najblyšťavejšia plechovka v továrni. Je na seba hrdý a celkom jasne vidí svoju hviezdnu budúcnosť- určite ho naplnia tými najchutnejšími ovocnými cukríkmi. Hrebienok mu však spadne, keď zistí, že ho naplnili žrádlom pre psov a je dokonca po záruke.   Knižka je o tom, že nie je dôležité ako vyzeráme, ale  akí sme. Chrontulienka je názov knihy od Braňa Jobusa, ktorú ilustrovala. Deti vyrábali Chrontulienku a Plecháča Boba, ktorý sa dal použiť ako telefón.
Podujatie bolo podporené Fondom na podporu umenia.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 22.3.2024
Názov podujatia: Plecháč Bob a Chrontulienka
Forma: Workshop v rámci NsA 2024
Cieľová skupina:  žiaci ZŠŠkolská a ZŠ Okružná Michalovce
Počet:  50
Podujatie zrealizovali Mgr. Iveta Majvitorová, Bc. Eva Ondová, Mgr. Zlatica Chmurovičová, Mgr. Svätoslav Holonič

Fotogaléria